איך לפרמט מחשב – המדריך המלא לפרמוט מחשב נייד או נייח
איך לפרמט מחשב נייד או נייח? מתי כדאי לבצע פירמוט למחשב? האם אפשר לפרמט את המחשב לבד או שחייבים טכנאי מחשבים? האם ניתן לשחזר קבצים לאחר פירמוט המחשב? המומחים של דיגיטל מחשוב ושיווק הכינו עבורנו מדריך מקצועי בנושא פירמוט מחשבים.
מה זה פירמוט מחשב?
פירמוט מחשב מתייחס למחיקת כל הנתונים המאוחסנים בכונן הקשיח, כולל מחיקת מערכת ההפעלה, התוכנות, האפליקציות, המסמכים והתמונות. כלומר, תהליך הפירמוט נועד לאפס את המחשב להגדרות המקוריות של היצרן, ולאחר מחיקת כל הקבצים מהכונן הקשיח מתקינים מחדש את מערכת ההפעלה.
פעולת הפירמוט של מחשב נייד או נייח יכולה להיות שימושית מאוד מאחר שהיא מאפסת את המחשב להגדרות הראשוניות של היצרן וכך המחשב יעבוד בצורה חלקה, מהירה ויעילה יותר, כמו מחשב חדש. ישנם שיקולים שונים מתי לבצע פירמוט למחשב נייד או נייח, ואנחנו נרחיב על כך בפסקה הבאה. חשוב לציין כי תהליך הפירמוט של המחשב נחשב לאמצעי דרסטי ולרוב מבצעים אותו כמוצא אחרון. זהו תהליך מורכב יחסית המבוסס על מספר שלבים, ובשלב הראשון מומלץ לבצע גיבוי מקיף של כל הקבצים והנתונים החשובים המאוחסנים במחשב.
לאחר שהבנו מה זה פירמוט מחשב עלינו להחליט האם לעשות זאת לבד או לשלוח את המחשב למעבדה מקצועית שתעשה את הפעולה עבורנו. אנחנו מציעים שירות מקצועי לפירמוט כל סוגי המחשבים, כולל פתרונות לגיבוי נתונים, תחזוקה כללית למחשב ושדרוגי חומרה ותוכנה.
מתי כדאי לפרמט את המחשב?
ישנם מצבים שבהם כדאי לפרמט את המחשב על מנת לאפס אותו ולשפר את ביצועיו. המצבים שבהם כדאי לשקול לבצע פירמוט למחשב הנייד או הנייח הינם:
ביצועים ירודים של המחשב – כאשר המחשב איטי וזוחל והביצועים שלו ירודים ואין אפשרות לתקן את הבעיה – כדאי לפרמט את המחשב. אם סובלים מביצועים ירודים ומנסים לפתור את הבעיה באמצעות עדכון דרייברים, הפעלת כלים לאבחון מערכת ועדכון מערכת ההפעלה, אך הבעיות נמשכות, כדאי לבצע פירמוט ולהתקין מחדש את מערכת ההפעלה והתוכנות.
המחשב נגוע בווירוסים – אחת מהסיבות המרכזיות לבצע פירמוט היא מחשב הנגוע בווירוסים ותוכנות זדוניות שלא ניתן להסיר באמצעות אנטי וירוס. פעולת הפירמוט מוחקת את כל הקבצים במחשב וכך מקבלים מחשב נקי מווירוסים.
מכירת המחשב – אם אנחנו מתכננים למכור את המחשב או לתרום אותו כדאי לפרמט את המחשב על מנת למחוק את כל הנתונים האישיים והמידע הרגיש מהכונן הקשיח, אך חשוב לבצע גיבוי לפני הפירמוט כדי לשמור את המידע החשוב.
שדרוג חומרה – כאשר מחליטים לשדרג את חומרת המחשב כדאי במקרים מסוימים לפרמט אותו כדי להבטיח תאימות מלאה של הרכיבים החדשים וליהנות משיפור בביצועי המחשב.
איך לפרמט מחשב – שלב אחר שלב
חשוב לציין כי תהליך פירמוט מחשב נראה כמשימה מורכבת ומרתיעה, אך בפועל כל אחד יכול לבצעו לבד, עם הדרכה נכונה. כדי לפרמט נכון את המחשב חשוב לבצע את השלבים הבאים:
גיבוי – יש לבצע גיבוי של כל המסמכים והקבצים החשובים המאוחסנים בכונן הקשיח. ניתן לגבות את המידע באמצעות כונן קשיח חיצוני, דיסק און קי, צריבת הנתונים על גבי DVD או לבצע גיבוי בענן.
יצירת USB או DVD לאתחול המחשב – בשלב זה עלינו ליצור מדיית התקנה לווינדוס על גבי התקן USB או תקליטור DVD. הדרך הפשוטה ביותר ליצירת המדיה היא בעזרת הכלי Windows Media Creation Tool.
אתחול המחשב – עלינו להכניס את מדיית ההתקנה למחשב ולהפעילו מחדש. כאשר המחשב מתחיל לעלות עלינו ללחוץ על מקש ייעודי כדי להיכנס לתפריט האתחול, ותהליך זה משתנה בהתאם למותג ולדגם המחשב שלנו. לאחר כניסה לתפריט האתחול עלינו לבחור בהתקן אליו הכנסנו את מדיית ההתקנה של מערכת ההפעלה, כלומר USB או DVD.
התקנה מחדש של מערכת ההפעלה – לאחר אתחול המחשב באמצעות מדיית ההתקנה עלינו לעקוב אחר ההוראות המופיעות על המסך כדי להשלים את התקנת מערכת ההפעלה, ועלינו לבחור באפשרות של פירמוט הכונן הקשיח כדי למחוק את כל הנתונים בכונן.
השלמת התקנת מערכת ההפעלה – בסיום שלב הפירמוט מערכת ההתקנה תותקן במחשב ויש לעקוב אחר ההוראות במסך כדי לבחור את ההעדפות הרצויות וליצור חשבון משתמש. בסיום שלב התקנת מערכת ההפעלה ניתן להתקין מחדש תוכנות ויישומים ולשחזר את הנתונים שגובו.
טיפים לפירמוט מחשב נייד
תהליך פירמוט מחשב נייד דומה לתהליך הפירמוט של מחשב נייח, אך כדאי להתייחס לטיפים הבאים:
חיבור לחשמל – עלינו לוודא כי הסוללה של המחשב הנייד מלאה ועדיף לבצע את הפירמוט כאשר הלפטופ מחובר למקור מתח, מאחר שהפירמוט גוזל זמן וכדי להימנע מסיבוכים מיותרים יש לוודא כי הסוללה לא תיגמר באמצעות התהליך.
גיבוי – עלינו לגבות את הנתונים החשובים לפני הפירמוט, אם אין כונן לצריבת DVD אפשר לבצע גיבוי בענן או על התקן USB. בדגמים רבים של מחשבים ניידים יש מחיצת שחזור מובנית או שמקבלים מהיצרן דיסק ייעודי לשחזור, וניתן להשתמש בכלים אלו כדי לשחזר את המחשב להגדרות המקוריות של היצרן, כמובן לאחר הפירמוט.
הגדרות BIOS – כדי להפעיל את מדיית האתחול יש להפעיל את המחשב הנייד, ללחוץ על מקש ייעודי (משתנה בין מותגים ודגמים) ולהיכנס להגדרות ה-BIOS על מנת לבחור בסדר האתחול, ויש לבחור באתחול ראשוני דרך כונן USB או DVD, ככל שיש כונן DVD במחשב.
עשה זאת בעצמך או מעבדת מחשבים?
כדי לפרמט את המחשב ולהחזיר אותו להגדרות היצרן עלינו להחליט מראש האם לבצע את הפירמוט בשיטת עשה זאת בעצמך או לא. אם חוששים לפרמט את המחשב לבד כדאי לפנות למעבדת מחשבים ולהשאיר את המשימה לטכנאי מקצועי ומנוסה.
במקרים מסוימים מומלץ לבצע את פירמוט המחשב במעבדת מחשבים מוסמכת ולשלב שדרוג חומרה כדי להשביח את המחשב ולשפר את ביצועיו. כמו כן, חשוב לעדכן מראש את המעבדה האם מעוניינים בגיבוי ושחזור הנתונים, מאחר שהשירות מחייב תשלום נוסף.
למידע נוסף ולהזמנת שירות פירמוט מחשב נייד או נייח – צרו קשר עוד היום עם “דיגיטל מחשוב ושיווק”.